ЗіНИЧ ІГОР- КІБОРГ, ЗАГИНУВ 20 СІЧНЯ 2015 РОКУ В ДАПу
Сообщений 31 страница 40 из 176
Поделиться322015-03-13 20:59:01
В Олександрії відремонтували „Психа”, завантажили й відправили на передову (ФОТО)
Як повідомляли Новини Кіровоградщини, олександрійські актвісти взялися ремонтувати машину швидкої допомоги, на якій працював фельдшер Ігор Зінич з позивним “Псих”. |
Ігор загинув під завалами Донецького аеропорт у в останній день оборони від поранення та переломів. До цього встиг врятувати мінімум 50 чоловік. Тому відремонтовану машину волонтери назвали на честь Ігоря Зінича – “Псих”. Тепер швидка виглядає ось так.
Машину відправили на передову 80-й окремій аеромобільній бригаді, інформує Координаційний центр волонтерів Олександрії. В авто завантажили маскувальну сітку, 6 ящиків медикаментів, постільну білизну, спідню білизну, спортивні штани та інвалідний візок для шпиталя, теплі речі, продукти, 3 відра маринованого буряка, салати, варення, макарони, а також робочий одяг для ремонту техніки.
http://novosti.kr.ua/news/v-oleksandri- … -foto.html
http://helparmy.com.ua/?p=1333#more-1333
Поделиться342015-03-13 21:12:32
ВСЕнародне розчарування
Майже рік тому, у свій 23-й День народження, сидячи у редакції, тремтячими руками я весь день набирала телефон моргу Слов'янська Донецької області. АТО для мене почалося зі спроб допомогти вбитим горем батькам забрати з Донбасу своїх закатованих до смерті дітей.
Тоді ледве пройшов тиждень з початку офіційного оголошення АТО на Донбасі, і група патріотів, хлопців з Правого сектору, вирушили у Слов'янськ, аби своїми очима побачити що там насправді відбувається. Двоє з них дивом втекли від сепаратистів, двоє загинули. Вічна пам'ять закатованим до смерті, нескореним патріотам України двом Юріям – 18-річному Поправці з Києва та 25-річному Дяковському зі Стрия.
Ще один хлопець з тієї групи потрапив у полон. Мій одноліток, Віталік Ковальчук, пробув у катівні душогубів декілька місяців. Рятувати сина до сепаратистів тоді вирушила його важкохвора мати. За два тижні до звільнення Віталика жінка й сама потрапила в полон. Галину Іванівну й досі не можуть знайти. Восени я готувала публікацію про те, як склалася доля у звільнених військовополонених. Набрала Віталіка, а він зізнався, що хоче поїхати з України, і це наразі його головна мета. Тоді було якось дивно: «Хлопець життям ризикував, скільки часу в полоні пробув у Слов'янську, такий же ж патріот, а тепер…поїхати хоче. Як так?» - наче дорікання майоріло в моїй голові. А дарма. Тепер я знаю: аби хотіти поїхати з України необов'язково треба бути сепаратистом. Достатньо один раз, проте дуже сильно, розчаруватися у своїй державі.
Мені страшно, біль пульсує по всьому тілу, коли задумуюся над тим, скільки насправді ми втратили Героїв. Неназваних. Німих. Покинутих навіть після смерті. А скільки живих Героїв? Які заслуговують на вседержавне визнання? Десятки, сотні, а може й тисячі?
На Новий Рік ми з волотером Штабу Нацспротиву Іваном Звягіним були у селищі Піски, що в парі кілометрів від Донецького аеропорту (ДАП). У ніч проти другого січня по рації хриплуватим, зірваним голосом хтось із самісінького пекла, з терміналу ДАП, передав: «У мене 300, важкий. Потрібна допомога». Ще за кілька хвилин все той же хриплий голос пробурмотів: «Не їдьте, не ризикуйте. У мене вже 200. Вічна пам'ять». Голос належав медику зі львіської 80-ї бригади - 25-річному Ігору Зінічу. Простий фельдшер з Київської області - на війні він врятував десятки бійців. За відчайдушність й постійні відмовляння йти на ротацію, покидати в ДАП своїх побратимів, Ігор отримав позивний Псих. Парамедики, які забирали з терміналу військових, говорять: «Псих робив неможливе. За довгі місяці його перебування в аеропорту не доїхав до лікарні лише один бієць. Щонайменше сотні хлопців Зініч власноруч врятував життя».
Псих загинув, коли сепаратисти у січні підірвали термінал. Пару тижнів тому його нарешті поховали. Поховали і все. Ані слова, ані звістки, ані, бодай, сухого запису на папері. Чінуші і генерали вирішили пройти повз Героя і його внесок у наші з вами волю і гідність. «Нашей стране и ее *лядскому руководству Герои не нужны, а Игорь для нас и без решений сверху Герой: он пацанов на руках переносил, сам получал ранения и ни шагу, ни миллиметра на отступал назад», - говорять про Зініча його товариші. А між ними ходить малесенька парамедик з величезним сердцем – киянка Оля Башей з позивним Кроха. Оля на війні з літа: вона покинула роботу помічника нотаріуса і ризикувала життям, без сну і вихідних, вивозячі поранених хлопців з передової. Кроха часто забирала бійців із пекла в ДАП, де життя їм рятував Псих. Після смерті 25-річного Зініча, Башей усіляко намагалася привернути увагу до Ігора, сподівалася, держава не забуде хлопця, відзначить ще одного свого сина, Героя України. А держава мовчала. Мовчить і досі.
«Тяжело это все. Бьешься, как рыба об лед, и ничего не можешь поделать. Всюду какие-то дележки, споры, а обычные парни, достойные звания Герой Украины, даже посмертно не могут получить то, на что заслужили ценой собственной жизни. От этой боли и обиды хочется криком кричать, и появляются мысли: «А, может, уехать? Война закончится, и подальше отсюда, куда глаза глядят»,
- написала мені нещодавно Кроха.
Я читала її повідомлення у Фейсбуці, і думала: «Боже мій, що ж це? Як це? Патріоти починають розчаровуватися у своїй державі? Так не можна. Так не можна виграти війну».
Навряд чи моя скромна персона зацікавить когось «згори». Але я вірю у теорію шести рукостискань, тому: пане президент, головнокомандувач Збройних сил України, знайте: фраза «Господин президент, это п*здец» з відомого відео, - це найдобріше, що я хочу вам зараз сказати. Ні ви, ні я, ні, тим паче, наша країна, не маємо права у ці важкі часи втрачати справжніх патріотів. Не маємо права дозволяти їм ще більше розчаровуватися. І, якщо живі хлопці от-от повернуться з передової і ще матимуть змогу запитати у вас, де їх обіцяні пільги та виплати, то за мертвих, будьте певні, скаже розгніваний народ України.
http://vesti-ukr.com/blogs/olgaomel/440 … haruvannja
Поделиться352015-03-15 15:49:15
h ttp://uk.wikipedia.org/wiki/Втрати_силових_структур_внаслідок_російського_вторгнення_в_Україну_(2015)
Поделиться372015-03-27 13:29:47
Про відкриття Меморіальної дошки
Категорія: Новини Рокитнянщини
Опубліковано 26.03.2015 06:31
25 березня у селищі Рокитне відбулось відкриття |
Поделиться382015-04-05 13:11:59
У Рокитному відкрили меморіальну дошку загиблому «кіборгу» Ігорю Зіничу
25 березня 2015 року на території комунального медичного закладу Рокитнянської районної ради Київської області "Центральна районна лікарня" відбулося відкриття меморіальної Дошки Ігорю Зіничу який героїчно загинув в Донецькому аеропорту надаючи медичну допомогу захисникам України. |
Захід розпочався традиційно для нашого неспокійного часу – із звучання Гімну України. Керівники району висловили співчуття та щиру вдячність батькам загиблого, який віддав своє життя за Україну.
Під час мітингу присутні вшанували загиблих воїнів в антитерористичної операції хвилиною мовчання.
В церемонії відкриття Дошки взяли участь керівники району, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники підприємств та установ району, місцеві засоби масової інформації.
http://kor.gov.ua/node/11836
Поделиться392015-04-05 13:14:44
Нашого Дімку поранено
Страшні реалії війни змушують нас замислитись над своїм життям, точніше над тим, як і заради чого ми його проживаємо, як його цінуємо. |
– Нашого Дімку поранено. Дуже сильно, декілька пострілів у ногу. Ледве вижив. Врятувало, що він був без свідомості, коли російські бойовики брали у полон наших «кіборгів» у донецькому аеропорту. Зараз він у Харкові, лікарі рятують його, – повідомила мама, розповідаючи про чоловіка її підлеглої Ірини, що працює у дитячому садку.
Пауза…
– Ти чуєш мене? Треба щось робити! Треба якось допомогти, він же там сам! – продовжувала мама. А я ніяк не могла оговтатись від прикрої новини. – Треба написати людям, може, хтось відгукнеться… – все далі говорила мама. А в мене перед очима і Діма, і його дружина сирота Іра, і їх маленька донечка…
– Звичайно! Допоможемо, чим зможемо!
– нарешті я спромоглась щось вимовити, бо сльози не пропускали слів…
Я вкотре дивуюсь мамі, яка у будь-якій ситуації вміє зосередитись на головному, не впадати у відчай, а, навпаки, – знаходить сили на необхідні дії та слова підтримки. Завжди знайде мудре і добре слово, для кожного відкрите її велике серце. Я, правда, іноді злюсь на неї за це, адже вона усе сприймає близько до серця, що потім дуже погано відображається на її здоров’ї. Але потім сама собі кажу: це ж моя мама... вона така…
Так, завдяки їй та іншим небайдужим людям, яких вона зуміла зорганізувати навколо себе, – батьків та родичів вихованців садочку, колег, наших родичів та інших добрих людей, – Діма та його сім’я не залишилися сам на сам із бідою. Дорослі передають гроші на лікування, на майже щоденні складні операції, на медикаменти, а діти – свої малюнки.
Завдяки волонтерам, які допомагали Дімі у харківському та дніпропетровському госпіталях і у лікарні в Києві, куди його потім було перевезено, Діма продовжив боротьбу за життя.
Нещодавно Дімка повернувся додому на подальшу реабілітацію (потім поїде знову до Києва на чергову операцію). Йому та волонтерам, які його супроводжували, як справжнім героям організували теплий прийом в нашому місті.
Дякую, що ви є, герої. Мужні та сильні чоловіки, за якими тут, у тилу, стоять не менш мужні жінки. Герої, які воюють на передовій, герої-волонтери та небайдужі люди, які в тилу допомагають українським воїнам. Герої, які провідують захисників у лікарнях, намагаючись чимось допомогти. Такі, як жінка, яка сплатила за одну з операцій для Діми 55 тисяч гривень.
Герої-медики, які рятують життя наших бійців у лікарнях, і які не дивлячись ні на що, відчайдушно рятують хлопців на передовій. Такі, як Ігор Зінич, який врятував життя Дімі, надавши йому першу допомогу. Про Ігоря (позивний «Псих») ходять легенди. Звичайному фельдшеру з Київської області під постійними атаками вдавалось робити дива, повертаючи хлопців з того світу. Сам 25-річний Ігор загинув під завалами в останній день оборони летовища…
Поделиться402015-04-17 08:01:44
Крепость Киборгов. Донецкий Аэропорт. Годовщина АТО